Auto-Moto Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Benzín, oheň, adrenalin…

CHABAŘOVICE –  Včerejší podvečer i přes obrovské horko přilákal Moto areál Chabařovice dav diváků prahnoucích po adrenalinové show a vůní benzínu.

   Show skupiny kaskadérů FLOTT CASCADERS TEAM započala úderem 19 hodiny. Jízda po dvou kolech, ukázka filmových triků (odstřel jedoucího automobilu bazukou), škola smyku….. Akce střídala akci za velkého potlesku diváků. Hostem programu byl místní rodák, Free-style motocross rider.

  Počátky historie tohoto kaskadérského teamu se datují již do sedmdesátých let minulého století. U jeho zrodu stál Fred Šmíd, který své nabité zkušenosti ze spolupráce s francouzským teamem kaskadérů, přinesl do své domoviny a založil skupinu vlastní. Team fungoval až do roku 1981, v tu dobu musel svou činnost ukončit, protože nesl příliš „zápaďácký“ trend. Fred Šmíd v roce 1991 umírá, ale na jeho tradici o tři roky později navazuje syn  Alfrád Šmíd, který je koordinátorem teamu dodnes.

  Pár ukázek vás na fotografiích uvede do dění, zbytek si lze prohlédnout na stránce https://www.facebook.com/luciesvobodovaphoto/.

Autor : Lucie Svobodová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář