Auto-Moto Doprava HZS Krimi Kultura Nezaradené Složky IZS Sport Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: To jsou oni! Hrdinové dne… Tým závodníků z HZS Středočeského kraje spolu s řidiči zachránili na dálnici D6 při nehodě osobáku několik lidských životů

ÚSTÍ NAD LABEM/STŘEDOČESKÝ KRAJ – „Mám radost, že se nám tento ročník Mistrovství ČR v požárním sportu v Ústí nad Labem povedl. Padlo několik rekordů a soutěž má své zasloužené vítěze. Vyhlášením na stupních vítězů však den pro některé závodníky ještě zdaleka neskončil. Chci poděkovat klukům z týmu HZS Středočeského kraje, kterým se cestou domů podařilo společně s ostatními všímavými řidiči, zachránit několik lidských životů. Pro mě tak má toto Mistrovství ČR v požárním sportu kromě vítězů, také své hrdiny!,“ podělil se s námi o své dojmy z letošního ročníku mistrovství plk. Ing. Roman Vyskočil, ředitel HZS Ústeckého kraje.

V neděli 1. 9. 2019 skončilo v Ústí nad Labem Mistrovství ČR v požárním sportu, ze kterého se vracel po dálnici D6 také tým závodníků HZS Středočeského kraje.

Na sedmém kilometru dálnice D6 právě havarovalo vozidlo, které z dálnice vyletělo a střechou dolů spadlo do nedaleké retenční nádrže, ve které byly asi dva metry vody. Shodou okolností právě ve chvíli, když kolem projíždělo auto závodníků HZS Středočeského kraje.

Hasiči neváhali ani minutu a společně s ostatními řidiči, kteří v tu chvíli na dálnici u nehody zastavili, skočili do nádrže a vytáhli osoby, které zůstaly v kabině zaklíněné. Vozidlo bylo nutné ve vodě otočit a nadlehčovat, aby jedna osoba, kterou se nedařilo vyprostit, měla hlavu nad vodou. Mezitím se hasiči dostali do vozu a podařilo se jim uvolnit opěradlo, čím uvězněnou osobu uvolnili a následně vyndali i ven z vody.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář