HZS Karlovarský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

STALO SE: Hasiči na Karlovarsku vyjížděli k rybníku, kde měla mít labuť na krku plechovku! Šlo ale o neškodný speciální plastový límec s číslem místo kroužkování

KARLOVARSKO – Na rybníčku u Jenišova na Karlovarsku je labuť, která má na krku plechovku. Takové hlášení přijali hasiči od strážníků z městské policie z Karlových Varů i Chodova.

Rybník je totiž podél oblíbené cyklostezky. Hasiči vyjeli na místo i se člunem, aby labuti pomohli. Na místě ale zjistili, že se nejedná o plechovku či cokoliv jiného, co by ptáka ohrožovalo. Na krku labutě je plastový límec s číslem, který slouží jako označení konkrétního kusu ptactva pro vědecké účely. Vše pod koordinací Kroužkovací stanice Národního muzea Praha.

Pokud tedy někdo zpozoruje labuť s plastovým límcem s číslem na krku, nemusí kontaktovat záchranné složky na tísňových linkách, labuti toto označení nijak neubližuje.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “STALO SE: Hasiči na Karlovarsku vyjížděli k rybníku, kde měla mít labuť na krku plechovku! Šlo ale o neškodný speciální plastový límec s číslem místo kroužkování

Napsat komentář