Auto-Moto Doprava HZS Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Dálnice D1 na Benešovsku ve směru na Brno zůstává v obou směrech po tragické nehodě uzavřená

BENEŠOVSKO – Dnes v 19.24 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o hromadné nehodě na dálnici D1 v prostoru křižovatky Psáře na 49. kilometru ve směru do Brna.

Operační středisko k události postupně vyslalo čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Po průzkumu bylo upřesněno, že jde o nehodu automobilové cisterny, která se převrátila přes oba jízdní pruhy, a pěti osobních vozidel. Cisterna převážela palmový olej a po kolizi začala hořet, požár následně zasáhl i čtyři havarovaná auta.

V jednom z nich byla nalezena osoba bez známek života. Záchranná služba na místě ošetřila dalších devět lidí, z nichž někteří byli převezeni do nemocnice. Přivolána byla i letecká záchranná služba, která transportovala policistu sraženého osobním vozem při regulaci dopravy.

FOTOGALERIE… 

Požár se podařilo půl hodiny po oznámení události lokalizovat a za další půlhodinu zlikvidovat. V další fázi zásahu se jednotky soustředily na zastavení úniku přepravované látky z cisterny. Vzhledem k částečnému úniku do kanalizace byl na místo povolán i zástupce odboru životního prostředí z Vlašimi. Na nezbytně nutnou dobu byl provoz na dálnici mezi křižovatkami na 34. a 56. kilometru zastaven v obou směrech.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář