Krimi Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Za anonymní výhrůžky hrozí jednačtyřicetiletému muži až dvanáctileté vězení

PRAHA – Kriminalisté dopadli muže, který dvakrát oznámil uložení bomby. Teď mu hrozí 12 let ve vězení a bude se rozhodovat o jeho vzetí do vazby. 

První oznámení učinil v tu dobu ještě neznámý pachatel emailem, který poslal na policejní oddělení, kde uvedl, že je na Hlavním nádraží uložená bomba a požadoval 1 milion Euro. Kvůli této výhrůžce musela být provedena prohlídka Hlavního nádraží a kriminalisté začali po tomto pachateli pátrat.

Další výhrůžku o uložení bomby, která měla být na Letišti Václava Havla, zaslal pachatel skrze sociální síť Městské policii Praha a pražské polici. I toto oznámení si vyžádalo prohlídku letiště a další nezbytné úkony.

Kriminalisté z druhého oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří na případech pracovali, již ten den několik hodin po oznámení zadrželi jednačtyřicetiletého muže, kterého z těchto výhrůžek o uložení bomb podezřívali. Ten se při výslechu k trestné činnosti doznal a mimo jiné uvedl,  že oznámení dělal pod vlivem alkoholu. Kriminalisté muže začali trestně stíhat pro trestné činy vydírání a šíření poplašné zprávy, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude v nejbližší době rozhodovat soud.

První případ se stal 9. září a druhý 20. října.

Autor: kpt. Jan Daněk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář