Praha Sport Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Mistrem České republiky v 1VS1 fotbale se stal Dominik Zdržálek

PRAHA – V obchodním centru Galerie Harfa se uskutečnilo v pořadí již III. Mistrovství ČR v 1vs1 fotbale.

1vs1 fotbal se hraje v kulaté aréně ohraničené mantinely o průměru 5 m na 4 vítězné branky a platí také pravidlo K.O, gól houslemi znamená okamžité vítězství 4:0. Zejména v základních skupinách skončila většina zápasů houslemi K.O. Jedná se o akční a dynamický sport, kdy míč je stále ve hře a jediným gólem můžete rozhodnout celý zápas, a proto je tak oblíbený u diváků. Nejrychlejší zápas na Mistrovství ČR trval dvě vteřiny a nejdelší zápas 4 minuty.

Od ranních hodin si mohli 1vs1 fotbal vyzkoušet děti a zájemci z řad veřejnosti. V pravé poledne vypuklo Mistrovství ČR pro hráče starší 15 let, kde se utkalo 35 hráčů z celé ČR od Moravy až po Prahu a 2 hráči přicestovali až ze Slovenska. Novinkou oproti předešlým mistrovství byla speciální sportovní protiskluzová podlaha pro lepší komfort pro zúčastněné hráče.

Diváci, kteří sledovali zápasy z několika pater v obchodním centru, zajistili výbornou sportovní atmosféru a diváckou kulisu. Pro hráče i diváky byl zajištěn profesionální sportovní komentátor, který živě komentoval všechny odehrané zápasy, dále online výsledky na TV i na internetu, sestřih finálového zápasu, kameraman, fotograf, o bezpečnost se postaral zdravotník, o hladký průběh se postaral licencovaný rozhodčí a početný organizační tým. Hodnotné výhry byly připraveny pro prvních 8 hráčů.

Titul Mistra České republiky, prize money, metrový pohár, sportovní vybavení a zážitkové vouchery si odváží Dominik Zdržálek z Vrchlabí, který v dramatickém finále porazil Lubomíra Velčovského.

Stovka diváků v obchodním centru sledovala velmi dramatické finále Mistrovství ČR hrané na dva vítězné zápasy. Panoval stav 1:1 na zápasy a 3:3, atmosféra se dala krájet, buď dáš 1 gól a jsi mistr České republiky a bereš prize money, a nebo 1 gól obdržíš a seš na druhém místě. Dominik Zdržálek ukázal své rychlé nohy a může po právu slavit titul Mistra ČR. Dominik hraje nejvyšší futsalovou ligu za SK Olympik Mělník a také několikrát nastoupil v reprezentačním výběru ČR futsalu U21. Druhý Lubomír Velčovský hraje futsalovou veteránskou soutěž za SKP Kolín.

Na třetím místě se umístil Blažek Matěj z Prahy, který hraje velký fotbal za Motorlet Praha. Na místě čtvrtém Papež Ondřej z Brna, který hraje velký fotbal za SK Líšeň. Na místě pátém skončil největší favorit Martin Gajdoš z Ústí nad Labem, který překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále. Na místě šestém se umístil Mohamed Laidi z Prahy, který měl nejpočetnější fanklub v obchodním centru. Na místě sedmém nováček Ježek Tomáš z Cítova a na místě osmém pravidelný účastník Kyzr Kevin z Prahy.

DALŠÍ POŘADÍ:

9 – 16. Gajdoš Jan, Dukát Šimon, Hovorka Jakub, Kovalančík Martin, Rossmann Tomáš, Susmilich Kryštof, Bártík Richard, Pešta Josef

17 – 21. Kvasňovský Marián, Dukát Kryštof, Vlachynský Dominik, Pisklov Nikita, Novotný Jiří

22 – 28. Bielčík Pavel, Mrázek Vít, Bočáň Stanislav, Novák Jan, Martínek Vít, Hruška Miroslav, Chmel Jaroslav

29 – 35. Tkachuk Vitalii, Janota Patrik, Král Kamil, Drozda Matěj, Němec Dominik, Dostál Tomáš, Krejza Pavel

Dominik Zdržálek – MISTR ČR: „Vítězství pro mě moc znamená. Už před turnajem jsem si dal takový cíl a trochu se díky tomu u lidí vystavil i pod tlak. To je ale přesně to, co potřebuji. Děkuji také organizátorům a hlavně Lukáši Řezníčkovi za skvělou organizaci. A děkuji všem lidem, kteří mi fandili. Moc to pro mě znamená. Týmový sport je krásný, ty emoce které jsou se spoluhráči při vítězstvích, je nádherný. Člověk se má s kým podělit. Tolikrát to, ale může i spoluhráčům zkazit, a to není příjemný. Kolikrát si říkám, že někdy závidím sportovcům, kteří dělají individuální sport. Zodpovídají za sebe. Když vyhrají, je to jejich zásluha a když neuspějí, tak jejich chyba. Jsem rád, že jsem si to jednou zkusil a těším se opět za rok“

Lukáš Řezníček – hlavní organizátor: „Gratuluji nejlepším a všem hráčům děkuji za účast. Po akci jsem obdržel několik pochvalných zpráv za organizaci, a to je pro mě vždy ta nejlepší zpětná vazba, která zahřeje u srdce. Velké poděkování patří partnerům, bez kterých by se tato fotbalová show v obchodním centru nemohla nikdy uskutečnit, děkuji také celému organizačnímu týmu za hladký průběh a přátelskou atmosféru. Nyní už netrpělivě vyhlížíme Mistrovství ČR 2020“.

FOTOGALERIE…

VIDEO REPORTÁŽ

Autor: Lukáš Řezníček

Foto: Daniel Gabriel

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář