EXTRALIGA HOKEJ Kultura Pardubický Sport Středočeský Z domova

Austin otočil zápas s Dynamem. Kladno slaví výhru

KLADNO – Ve 21. kole Tipsport extraligy přivítali domácí Rytíři pardubické Dynamo.

Rytíři do zápasu určitě neodstartovali podle představ a v úvodu nakupili ve vlastním pásmu několik chyb. Skóre se nakonec měnilo ve čtrnácté minutě a radovaly se skutečně Pardubice. Mandátovu tutovku do odkryté klece ještě Denis Godla zázračně zastavil, Radoslav Tybor pak ale zkušeně dorazil za ležícího brankáře Kladna –0:1. Rozhodně se však nedá říct, že by domácí neměli šance. Martin Réway hned na začátku neuspěl s bekhendovým blafákem a v pokročilejší fázi třetiny měl dvě tutovky i Vítězslav Bílek. Zkušený střelec dvakrát vybojoval puk hluboko v soupeřově území, ani jednou ale nedokázal zakončit ideálně.

Na začátku druhé části mělo Kladno velikou šanci ke srovnání. Rytíři totiž nesehráli přesilovku vůbec špatně, chyběla ji však gólová tečka. Na druhé straně pak zakončil přečíslení přesně Robert Kousal a bylo to o dva – 0:2. Rytíři se ovšem nevzdali a nejaktivnější dvojice zařídila snížení. Martin Réway zajel za branku, kotouč však kolem bližší tyče poslal mezi kruhy a Vítězslav Bílek ukázal instinkt zabijáka – 1:2. Zbytek třetiny pak rozkouskovaly přesilové hry, žádný z týmů se v nich ale neprosadil.

To ve třetí části už Rytíři soupeřovu nedisciplinovanost potrestali! Martin Réway si sjel s pukem do rohu, nabil na levý kruh Jakubu Strnadovi a kladenský kapitán srovnal stav – 2:2. Pardubice se mohly vrátit do náskoku v přesilovce, ta však skončila poté, co Robert Kousal zasáhl holí do obličeje Martina Kehara. A kladenská obranná dvojička si se hrou čtyř proti čtyřem poradila dokonale! Brendon Nash podržel puk, tělem odstavil soupeře a vytvořil tak hotovou dálnici pro Bradyho Austina, kterému přenechal puk. Bombarďák s javorovým listem v pasu pak zamířil přesně jako už šestkrát v předešlých zápasech – 3:2. Do většího klidu mohl domácí poslat svojí genialitou playmaker Réway, Brendan O’Donnell ale jeho parádní pas nezužitkoval a trefil boční síťku jen zvenčí. Dynamo pak minutu a půl před sirénou stáhla z brankoviště Ondřeje Kacetla, ani se šesti bruslaři se ovšem neprosadilo.

Zdroj: Rytíří Kladno

Foto: J. Tušík / Tusik Media

Napsat komentář