EXTRALIGA HOKEJ Kultura Praha Sport Středočeský Z domova

Jágr opět na ledě. Kladno deklasovalo Spartu 4:8

PRAHA – Rytíři si to s pražskou Spartou rozdali narovinu jako za starých časů a z ledu lídra odvezli tři body za výhru 8:4! Kladno v utkání třikrát ztrácelo, jednou dokonce o dvě branky, pokaždé ale odpovědělo a ve třetí části si vystřílelo vedení! Jaromír Jágr zaznamenal po návratu do sestavy čtyři kanadské body a Brady Austin zapsal čtyři asistence. Sladký první bod v extralize zaznamenal díky gólu také Štěpán Bláha. Nabitý kladenský kotel si tak v takřka domácí atmosféře užil velecenné vítězství.

Utkání odstartovalo opravdu neskutečně rychle. Už ve druhé minutě ztratili Rytíři puk v útočném pásmu a domácí předvedli, jak by se mělo nakládat s rychlými kontry. Lukáš Rousek na sebe natáhl oba kladenské beky a Jan Košťálek si tváří v tvář Denisi Godlovi poradil ideálně – 1:0. Kladno se ale rozhodně nesesypalo! Štěpán Bláha výborným pohybem vybojoval přesilovku a tu hosté využili! Brady Austin dostal od Jaromíra Jágra puk na modrou, vystřelil a Ladislav Zikmund protečoval kotouč do sítě – 1:1. To, že při teči zlomil hůl, ho jen pramálo mrzelo, oslavy si užil i bez hokejky! Zakrátko ale všem příznivcům hostí zatrnulo! Michal Řepík z blízkosti poslal domácí do vedení a Denis Godla zůstal po střetu s ním otřesený ležet – 2:1. Jako správný bojovník ale pokračoval v zápase. A netrvalo ani dvě minuty a bylo opět srovnáno! Střela Bradyho Austina vypadla za Jakuba Sedláčka, který kotouč nedokázal zalehnout a Antonín Melka dorazil k odkryté tyči – 2:2. Gólové hody pak s drobnou přestávkou pokračovaly dál. Oslabení Rytíři ještě přestáli, krátce po něm však vystřelil z mezikruží Robert Říčka a potřetí poslal Spartu do vedení – 3:2.

Ve druhé části už to vypadalo, že se hra gólově uklidní. Sparta nevyužila přesilovou hru, jenže posléze skórovala z krásné souhry. Denis Godla neudržel prudkou střelu a Robert Říčka dorazil do prázdné brány – 4:2. Odpověď Kladna však byla pádná! Brendan O’Donnell přejel do pásma a procedil kotouč za Jakuba Sedláčka – 4:3. Od čtvrté branky Sparty přitom uběhlo jen 34 sekund. Zakrátko pak zavládlo v kladenském kotli stoprocentní nadšení! Jaromír Jágr předvedl opět skvělé krytí kotouče, díky kterému se Rytíři udrželi v pásmu a byli odměněni srovnáním! Brady Austin nahodil od modré do zmatku před brankou a Petr Vampola usměrnil puk až do sítě – 4:4. V závěru mohli jít domácí opět do trháku, jenže Vampola vymetl kotouč z brankové čáry.

Na začátku třetího dějství se Rytíři konečně dočkali a poprvé v zápase šli do vedení! Jaromír Jágr to vzal v přesilovce na sebe a přesnou ranou nedal Sedláčkovi ani nejmenší šanci – 4:5. A pak si užil pořádně slavnostní moment také kladenský Štěpán Bláha! Ten dostal od Davida Stacha luxusní zpětnou přihrávku mezi kruhy a prostřelil sparťanského gólmana – 4:6. Zapsal tak svůj vůbec první kanadský bod v Tipsport extralize! Kanonáda ale pokračovala dál! Rytíři dostali k dispozici další přesilovku a potřetí v utkání se z ní radovali. Sedláček zůstal po Austinově střele mimo pozici a Jaromír Jágr zametl kotouč do odkryté klece – 4:7. Sparta v důsledku toho přišla s hodně odvážným řešením – osm minut před koncem si vylepšila přesilovku a odvolala gólmana. Kladeňáci však risk potrestali a Jakub Strnad prázdnou bránu trefil – 4:8.

Text: Rytíři Kladno
Ilustrační foto: J. Tušík / TusikMedia

Napsat komentář