Finance Krimi Plzeňský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Neznámý pachatel nalezl platební kartu na kterou provedl šest výběrů financí

DOMAŽLICE – Neznámý pachatel nalezl platební kartu. Pak provedl šest výběrů finanční hotovosti a majitel tak přišel o 30 tisíc korun.

     Dne 28. listopadu 2019 přijali policisté Obvodního oddělení Domažlice oznámení čtyřiačtyřicetiletého muže o ztrátě a zneužití jeho platební karty. Policisté na základě oznámení zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Neznámý pachatel v blíže nezjištěné době během uplynulých dvou týdnů nalezl platební kartu poblíž bankomatu na náměstí Míru v Domažlicích a poté v šesti případech vybral 30 tisíc korun. Po pachateli domažličtí policisté pátrají.
V souvislosti s tímto případech důrazně apelujeme na držitele platebních karet, aby své platební karty měli neustále pod dohledem. Dále aby PIN kód uchovávali v naprosté tajnosti, rozhodně ho nesdělovali jiné osobě nebo nezaznamenávali kód na platební kartu nebo na nějaké jiné místo poblíž karty. Mohou tak předejít situacím, kdy se stanou obětí trestného činu. Rovněž se doporučuje důsledně provádět zpětnou kontrolu provedených transakcí ve výpisech z účtu.

AUTOR: por. Mgr. Dagmar Brožová

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář