EXTRALIGA HOKEJ Jihomoravský Kultura Sport Středočeský Z domova

Kladno nestačilo na brněnskou Kometu

BRNO – Rytíři v okleštěné sestavě prohráli na ledě brněnské Komety 1:4. Hosté odstartovali velmi dobře a v oslabení se ujali vedení, když domácího brankáře prostřelil Tomáš Redlich. Prostřední dějství ale Kladnu nevyšlo. Brno rovněž v oslabení srovnalo a posléze otočilo vývoj. Kladeňáci se ve třetí části natahovali po bodu a chtěli srovnat, jenže domácí z přesilovky navýšili svůj náskok a v závěru stanovili konečnou podobu skóre.

Kladno do zápasu kvůli rozsáhlé marodce rozhodně nevstupovalo jako favorit. Začalo ale vcelku zodpovědně a hned od úvodu navíc působil velmi jistě Lukáš Cikánek, který se vrátil do brankoviště po devatenácti zápasech v řadě, které zahajoval jako jednička Denis Godla. Kladenský gólman výborně zasáhl proti Svozilově nebezpečné střele a vzápětí si poradil i s přečíslením. To vzal na sebe Tomáš Plekanec, který svižnou střelou svého bývalého spoluhráče nepřekonal. Rytíři se posléze museli bránit v oslabení, soupeřovu chybu ale dokázali skvěle potrestali! Filipu Pyrochtovi nesedla střela od modré, Tomáš Redlich vyrazil do přečíslení a se štěstím procedil puk za Vejmelkova záda – 0:1.

Na začátku druhé části ale Rytíři okusili stejnou medicínu. Přesilovou hru nehráli vůbec dobře, stěží se dostávali do pásma a po chybě na útočné modré inkasovali. Lukáš Kucsera ujel a osamocen vystřelil naprosto přesně k tyči – 1:1. Kladeňáci zbytek početní výhody nedokázali využít a Kometa se znovu dostala do tlaku. V signalizované výhodě pak svůj nápor vystupňovala a Ondřej Němec dorážkou z mezikruží otočil vývoj – 2:1. Přesilovky se ale i dál v zápase jevily spíše jako nevýhody. Hosté při hře ve čtyřech opět vyrazili vpřed, Jakub Strnad ale Vejmelku ani nadvakrát z přečíslení nepřekonal. V další výhodě už ale domácí byli daleko nebezpečnější. Martin Zaťovič mohl po krásném ťukesu zakončovat do prázdné branky, jenže letící puk netrefil. Další dobrou možnost pak zlikvidoval Lukáš Cikánek.

V úvodu třetího dějství museli Rytíři bránit další oslabení. Znovu se ale i v nevýhodě dokázali dostat do přečíslení, které ale bohužel zakončili nepřesně! Tomáš Redlich obdržel přihrávku od svého jmenovce Kauta, jenže následně nezamířil mezi tři tyče. Rytíři ale byli dál nedisciplinovaní a nakonec byli potrestáni. Při další přesilovce našel Tomáš Plekanec luxusně Jana Hrušku, který už vystřelil naprosto přesně. Lukáš Cikánek už se přesouval marně – 3:1. Od té doby už měla Kometa zápas jasně pod kontrolou. Minutu před koncem tak ještě projel kladenskou obranou rychlík Luboš Horký, který přidal čtvrtou trefu – 4:1.

 

Zdroj: Rytíři Kladno

Ilustrační foto: J. Tušík / Tusik Media

One Reply to “Kladno nestačilo na brněnskou Kometu

Napsat komentář