Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Strážníci v Praze přijeli chránit majetek, nakonec zachránili lidský život

PRAHA – Na místě oznámené krádeže mobilního telefonu, nalezli strážníci bezvládně ležícího muže. Díky včasně poskytnuté první pomoci byl muž ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice.

Společným cílem pro dvě hlídky pražských strážníků se stala ubytovna zahraničních dělníků v Modřanech. Zde se měl nacházet muž, který se obrátil na tísňovou linku 156 s tím, že byl okraden o mobilní telefon. Během pěti minut byli na určeném místě a z prvního patra ubytovny na ně volal muž, že potřebuje pomoc. Hlouček pokřikujících lidí obklopil bezvládně ležící tělo muže. Jedna z hlídek uklidnila přítomné, druhá začala muži poskytovat první pomoc. Dotyčný nedýchal, měl zapadlý jazyk a bylo nutné obnovit jeho životní funkce. To se podařilo zevní srdeční masáží, při které nebylo nutné použít defibrilátor.

Poté, co byl stabilizovaný muž předán do péče záchranářů, začali strážníci zjišťovat, co se stalo. Dle totožných výpovědí se muž skácel bez cizího přičinění a oznamovatel byl situací tak rozhozen, že už nechtěl údajně odcizený mobil více řešit. Hlídka ho přesto poučila jak postupovat, kdyby svůj názor změnil.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář