EXTRALIGA HOKEJ Královehradecký Kultura Sport Středočeský Z domova

ZE SPORTU: Rytíři Kladno hlásí dvě posily. Po Hovorkovi se přidal Vampola

KLADNO – Rytíři Kladno ohlašují v tomto týdnu druhou posilu a jedná se o další návrat známé tváře. Vedení klubu dokončilo jednání s útočníkem Petrem Vampolou, který přichází z pražské Slavie na střídavé starty. Hrát by měl už vánoční utkání v pátek 20. prosince proti Mountfield HK.

Po šesti letech se do kladenského mužstva vrátil útočník Marek Hovorka, který už absolvoval středeční utkání v Třinci. „Hrál výborně,“ těšilo trenéra Davida Čermáka, který má radost i z dalšího návratu – zpět je totiž zkušený útočník Petr Vampola. „Pořád máme několik zraněných hráčů a tak jsme sháněli někoho, kdo by nám místo nich mohl pomoci a Vampiho dobře známe,“ uvedl kladenský kouč.

Mistr světa z roku 2010 výrazně pomohl Kladnu k postupu do extraligy, kterou na ČEZ stadionu oslavoval ještě v dubnu. Poté zamířil do pražské Slavie, odkud se vrací na střídavé starty zpět. „Viděl jsem ho v několika letošních zápasech a pokaždé patřil mezi nejlepší hráče. Zároveň jsem ve spojení se sportovním manažerem Slavie Jirkou Veberem, který si ho velmi chválí,“ pokračoval Čermák.

„Jsme rádi, že se nám ho podařilo získat. Páteční zápas proti Hradci Králové by už měl hrát,“ dodal Čermák. „Jsem také rád, že mohu být zpátky na Kladně. Zítra odehraji zápas a sám jsem zvědavý, jak se budu cítit a jak budu na ledě vypadat. Doufám, že budu pro Rytíře vůbec platný,“ řekl Petr Vampola. „Už se moc těším na fanoušky i spoluhráče, protože jich spoustu znám,“ doplnil.

Bývalý český reprezentant a někdejší hráč Vsetína, Liberce, Plzně či Omsku se vrací zrovna na speciální vánoční zápas, který se odehraje ve vánočních dresech. „Doufám, že vůbec nějaký dres budu mít,“ smál se. „Je to určitě fajn, že se takový zápas hraje, ale já se budu soustředit hlavně na sebe. Důležité však je, abychom to utkání zvládli a po něm měli dobrou náladu,“ zdůraznil.

 

zdroj: Rytíři Kladno
ilustrační foto: J. Tušík / TusikMedia.cz

Napsat komentář