Jihomoravský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

V babyboxu v Blansku bylo nalezeno novorozené miminko

BLANSKO – Podle fotografie  je to čerstvý novorozenec zabalený jen ve fialovém ručníku.

„Paní ředitelka byla zjevně potěšena, 200.děťátko odložené do babyboxu se přeci jenom nenajde každý den. Babybox se otvírai  8. 3. 2018 po dlouhých peripetiích.

Právě mi volala ředitelka Hana Albrechtová: „Je to novorozený klučík a na první pohled je zdravý!“
Jmenuje se Jan po předsedovi představenstva Komerční banky a. s. Janu Juchelkovi! Nadace Komerční banky a. s. – JISTOTA je největší dárce spolku Babybox, podporuje nás od roku 2007 a na svém kontě má 63 děťátek, které jejími babyboxy vstoupily do nového a snad lepšího života.
Hlavním dárcem blanenské bedýnky jsou Jana a Karel Severinovi a jejich brněnská společnost S:LUKAS! Děkuji, milí Jano a Karle! Spontánním a soukromým darem přispěl Zdeněk Martinásek. Děkuji městu Blansko a Zdeňku Černoškovi a jeho společnosti Statek Samsara, s. r. o.! Děkuji svému tradičnímu mecenáši babyboxů společnosti 100MEGA Distribution, s. r. o. a jejímu šéfovi a svému příteli Petru Bečičkovi. Děkuji všem regionálním dárcům, bez jejichž pomoci by babybox nebyl! Děkuji předchozímu řediteli záchranky Milanu Klusákovi za velkou pomoc“ Řekl baby dědek Lů.
Klučík Jan vstoupil do bedýnky 4. ledna 2020 v 21:19. Záchranka ho odvezla do nemocnice  v Boskovicích! Holek je 111, kolik je kluků?
Ať žije Jan z Blanska! Ať žije Jan Juchelka! Ať žije Zdeněk Juřica, výrobce babyboxů!
Autor : Ludvík Hess
Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář