Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Pomáháme Školní okénko Složky IZS Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Policisté pátrají po řidiči, který na přechodu pro chodce na Českolipsku srazil devítiletého chlapce

ČESKOLIPSKO – Malý chodec po střetu s autem skončil v péči zdravotnické záchranné služby.

Ve středu 8. ledna krátce před osmou hodinou ranní projížděl po Děčínské ulici v České Lípě ve směru od Děčína na centrum města zatím neustanovený řidič přesně nezjištěného vozidla, když poblíž křižovatky s ulicí Sokolskou na přechodu pro chodce srazil devítiletého chlapce, který po něm procházel se svou matkou. Šofér na místě nehody na okamžik zastavil, ale jen proto, aby oběma chodcům vynadal,  a aniž by se zajímal o to, jak na tom chlapec je zdravotně, zase pokračoval v jízdě. Následně očividně přidal plyn a projel hlavní světelnou křižovatkou na červenou směrem ke Komerční bance, před kterou odbočil vpravo na Dubici.

Jeho jízdu zaznamenala městská kamera, ze snímků ale bohužel nelze přečíst registrační značku. S velkou pravděpodobností se jedná o Škodu Octavii v provedení combi stříbrné barvy, úplnou jistotu o tovární značce vozidla ale nemáme. Můžete-li pomoci se zjištěním totožnosti bezohledného řidiče, ozvěte se nám prosím na linku 158. Žádáme především řidiče motorových vozidel, kteří kolem místa dopravní události projížděli a mají palubní kameru, aby nám záznam střetu vozidla s chlapcem poskytli.

Hoch si po střetu s ním stěžoval na bolest nohy a přivolaná záchranná služba ho převezla k ošetření do českolipské nemocnice. Lékařskou zprávu o jeho zdravotním stavu zatím nemáme k dispozici.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář