Jihomoravský Tipy na výlet Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Zoo Brno se vrátila na Radnickou s unikátním projektem

BRNO- Proletět se v hejnu plameňáků, potopit se ke korálovým útesům, putovat s liškami polárními, dívat se lvům z očí do očí. To vše mohou zažít lidé přímo v centru Brna v Radnické ulici 6. Zoo Brno se vrátila do tamních prostor a příští týden v nich otevře novou expozici Virtuální expedice.       

Brněnská virtuální expedice je unikátem ve střední Evropě

Kromě Brna je možné si virtuální expedici vyzkoušet na vlastní kůži jen ve Francii, Spojených arabských emirátech, Číně, Austrálii a USA. Ve střední Evropě je tento typ prohlídky jedinečným zážitkem.

„Chceme vyjít vstříc těm, kteří nemají zájem chodit do zoo kvůli tomu, že jsou zvířata ve výbězích a nemají možnost trávit celý den například na otevřených pláních či v deštném pralese. Ve Virtuální expedici nejsou žádné hranice
a lidé se mohou pomyslně dostat do bezprostřední blízkosti rozmanitých živočichů po celém světě,
a navíc v úchvatných prostředích,“ řekl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Kouzlo Virtuální expedice tkví hlavně v mimořádném zážitku, ale zároveň v její jednoduchosti. Návštěvníci jen přijdou, sednou si na otáčivé křeslo, nasadí si speciální brýle a ocitnou se přímo mezi zvířaty. V letošním roce máme k dispozici celkem čtyři filmy. Nejprve je možné zažít cestu kolem světa a podívat se do chladných severských krajin. V průběhu tohoto roku doplníme program také o snímky, které zavedou zájemce pod mořskou hladinu a do tropických oblastí.

„Filmy máme od společnosti Wild Immersion, jejíž patronkou je známá ochránkyně přírody Jane Goodallová. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je to zážitek, který si člověk opravdu zapamatuje a vryje se mu pod kůži. A upřímně, právě to chceme. Naším cílem není jen ukázat, jak to vypadá jinde ve světe. Rádi bychom v lidech vyvolali zájem o přírodu, její rozmanitost, a především
o ochranu ohrožených druhů,“ doplnil Hovorka.

V provozu bude virtuální expedice od příštího úterý 21. ledna a otevřená bude každý týden od úterý do neděle,a to vždy od 10 do 18 hodin.

Autor: Mgr. Michal Vaňáč

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář