HZS Krimi Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při ranním výbuchu a následném požáru bytu v desátém patře paneláku v Kladně zemřel jeden člověk a čtrnáct lidí je zraněno

KLADNO – Tragický výbuch a následný požár bytu v 10. patře panelového domu v Americké ulici v Kladně, který vypukl dnes po třetí hodině ranní si vyžádal jednu mrtvou ženu a čtrnáct zraněných! 

U požáru výškové budovy zasahovaly od brzkých ranních hodin jednotky z 2. poplachového stupně v Kladně. Hořelo v bytě v 10. nadzemním podlaží a plameny se vzápětí rozšířily i do dvanáctého patra! Všechny osoby byly z domu evakuovány a bude pro ně zajišťováno náhradní ubytování. Zraněné osoby ošetřila zdravotnická záchranná služba.

Ve 4:58 hodin byla nahlášena lokalizace požáru a krátce před půl šestou byl poplachový stupeň snížen na základní. Na místě stále zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR.

Podle poslední informace je na místě 14 zraněných osob. U jedné osoby lékař konstatoval exitus. Okolnosti tragického požáru vyšetřují kriminalisté kladenské policie i hasiči.

V rámci mezikrajské výpomoci na místě zasahuje také jednotka z pražské petřinské stanice s automobilovou plošinou. Zasahuje také asi dvacet policistů. Jeden z nich se nadýchal zplodin z hoření.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář