Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Nezaradené Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Tři nehody tramvají v Brně: Dvě se srazily, jedna vykolejila a jedna smetla cyklistu

BRNO – Pět lidí ošetřili po dopolední srážce dvou tramvají v Křížové ulici u Mendlova náměstí v Brně záchranáři.Pár desítek minut předtím jiná souprava smetla 80letého seniora na kole. Odpoledne další z tramvají vykolejila. 

Při dnešní ranní srážce dvou tramvají v Brně v Křížové ulici se zranilo více než deset lidí. Dva zraněné záchranná služba ošetřila na místě, tři odvezla do nemocnice a další cestující vyhledali lékařskou pomoc sami. Ani zde příčina nehody zatím není známa.

SRÁŽKA DVOU TRAMVAJÍ V BRNĚ
SRÁŽKA DVOU TRAMVAJÍ V BRNĚ

Odhadem mohlo cestovat v tramvajích okolo dvou set lidí. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli s úklidem komunikace.

Fakultní nemocnici U sv. Anny podle našich informací navštívili i další cestující ze sražených tramvají, kteří si však nevyžádali péči jihomoravských záchranářů.

Po desáté hodině hasiči zásah ukončili a na místě zůstala Policie ČR a Drážní Inspekce.


Druhá nehoda tramvaje v Brně. Vykolejila a zastavila kousek od domu.

U zastávky Životského v Brně vykolejila tramvaj. Zastavila se zhruba metr a půl od zdi rodinného domu. Nikomu se nic nestalo. Pracovníci dopravního podniku umisťují tramvaj zpět na koleje a odvezou ji do depa.

„Vykolejil přední podvozek tramvajové linky číslo 12, je to bez zranění a bez očividných velkých škod. Není ani narušen provoz tramvajových linek 8, 10 a 12, protože mezi zastávkami Životského a Geislerova je možno projet přes smyčku,“ řekl provozní ředitel dopravního podniku Jan Seitl.



Tramvaj smetla 80letého seniora na kole.

Středně těžká zranění utrpěl v pondělí ráno 80letý cyklista v Brně poté, co ho srazila tramvaj. Podle předběžných závěrů policie řidič tramvaje muže přehlédl. Okolnosti nehody nadále policie vyšetřuje.

 

Tramvaj v Brně smetla seniora na kole FOTO: POLICIE ČR

Nehoda se stala před 6. hodinou na Moravském náměstí. Senior zůstal ležet na zemi se středně těžkým zraněním, záchranka ho přepravila do nemocnice.

 

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář