DUBÍ – Nevyhovující hygienické podmínky doslova šokovaly kontrolu pracovníků Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kteří byli nuceni okamžitě uzavřít provozovnu Jiří Balda Krabičková dieta Teplice (www.krabickovadietateplice.cz) v Dubí.
Provozovna byla 6. března s okamžitou platností uzavřena na základě těchto zjištěných skutečností:
- Výskyt myšího trusu
- Výskyt plísní na stěnách
- Výrazně zanedbaný úklid
- Výrazné znečištění všech prostor
- Nečistoty na podlaze
- Nečistoty na regálech či zařízeních
- Silně znečistěná chladicí zařízení (nejsou jiné skladovací prostory)
- Poškození stěn
- Poškození stropu
- Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
- Nevhodně skladované potraviny
Zdroj: SZPI