Auto-Moto Cestování Doprava Koronavirus Nezaradené Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z MOSTU: Autobusy MHD na Mostecku dnes od 15 hodin neotevřou cestujícím přední dveře, podnik ruší i prodej jízdenek u řidičů

MOSTECKO – Autobusy MHD na Mostecku počínaje dnešní patnáctou hodinou neotevřou cestujícím přední dveře.

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu, s ohledem na zvýšenou bezpečnost, zdraví řidičů a v zájmu zachování MHD ve standardním rozsahu zavádí DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., od dnešních 15.00 hodin následující opatření:

• ZRUŠENÍ hotovostního prodeje jízdného řidičem ve všech vozidlech MHD,
• ZRUŠENÍ nástupu a výstupu předními dveřmi v autobusech MHD.

„Žádáme cestující, aby pro nástup a výstup využili ostatní dveře vozidla a pro odbavení využili mincovní automaty a čipové karty,“ dodává mluvčí dopravního podniku Jiří Holý.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova zároveň proškolil zaměstnance z bezpečnosti práce s vyvíječem ozonu, kterým se čistí vnitřky vozidel MHD. „Obdrželi jsme zásilku dalších vyvíječů ozonu a chceme je efektivně využívat. Vzhledem k tomu, že ozon je jedovatý plyn, je potřeba, aby naši zaměstnanci velmi dobře věděli, jak mají při čištění vozidel prostřednictvím vyvíječe ozonu postupovat,“ řekl ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Daniel Dunovský.

Dodavatelská společnost představila také rozprašovací plošnou desinfekci. „Také o tuto desinfekci jsme rozšířili naše desinfekční vybavení,“ doplnil Dunovský. Podle jeho dalších slov projevilo o vyvíječe ozonu i Statutární město Most, které zastoupil tajemník Petr Krupička.

Zdroj: DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář