Cestování Koronavirus Liberecký Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policisté Libereckém kraji kontrolují dodržování nařízení vlády

LIBERECKÝ KRAJ-  dohlíží na dodržování nouzového stavu v České republice. Zjišťují, zda jsou obchody a restaurace opravdu uzavřené, zda lidé dodržují na veřejnosti nošení roušek, respirátorů či jiné ochrany obličeje, zda se na veřejných prostranstvích neshlukuje více osob, provádějí kontroly  ubytovacích objektů a také kontrolují státní hranice a na hranicích tzv. pendlery. 

Z rozhodnutí vlády si lidé musejí od středeční půlnoci zakrývat ústa a nos. Pokud roušku nebo respirátor nemají, mohou využít například šálu, šátek či doma vyrobenou roušku. S výjimkou domova a vlastního vozu, kde nepřicházejí do styku s veřejností, by ji měli nosit všude.  Tedy například i v městském parku. V lese, kde nikdo dokola není, je ale zbytečná.

Během včerejšího dne jsme na tísňové volání přijali na tři desítky oznámení v souvislosti s nemocí COVID – 19. Převážně se jednalo o upozornění občanů na nenošení roušek, shlukování se osob na veřejných prostranstvích, či nedodržování karantény.

S účinností ode dne 16. března 2020 od 6:00 hod. do dne 24. března 2020 vláda zakázala prodej ubytovacích služeb, s výjimkou osob poskytujících ubytování v ubytovnách, lázeňských zařízeních podle bodu II/7 a školských ubytovacích zařízeních.

Policisté provádějí  kontroly i těchto objektů, kdy během včerejšího dne jich v Libereckém kraji zkontrolovali společně s obchody a restauracemi na 380. Jednalo se o ubytovací zařízení, ubytovny, hotely, rekreační zařízení apod. Zatím nezjistili žádné závažnější porušení. V objektech se  žádní ubytovaní či rekreanti nenacházeli kromě údržbářů, opravářů či obdobných profesí.

Autor: kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář