Koronavirus Plzeňský Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Výjezdová skupina záchranářů ZZS Plzeňského kraje je v karanténě kvůli nezodpovědnosti a neupřímnosti pacientů

PLZEŇSKO – „Čekali jsme, že to přijde, ale že takto rychle… Díky nezodpovědnosti a neupřímnosti pacienta/pacientky máme první posádku RZP záchranářů v Plzeňském kraji v karanténě.

Mluvčí plzeňských záchranářů Martin Brejcha k tomu uvedl, že se nejedná o první výjezdovou skupinu ZZS Plzeňského kraje. Jedná se první výjezdovou skupinu v jedné z oblastí. V rámci Plzeňského kraje již bylo v karanténě několik zaměstnanců jak z řad záchranářů, lékařů a THP,“ doplnil informace mluvčí ZZS Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Je asi na místě upozornit na všechny aspekty toho, že k nám pacienti nejsou upřímní.

Pokud při volání na 155/112 dispečera/ku neupozorníte na to, že jste v karanténě nebo jste byli na odběrech (i když ještě nemáte výsledky), máte kontakt s někým kdo se pohybuje či pohyboval v zahraničí nebo s někým kdo je již nemocný, pokud zatajíte to, že máte teplotu, suchý kašel a potíže s dýcháním, OHROŽUJETE NÁS!

My MUSÍME mít možnost se PŘIPRAVIT! Musíme se před zásahem obléct do ochranného obleku, použít ochranné pomůcky, a ne, opravdu to nejde dělat za jízdy! A po kontaktu s pacientem je UŽ POZDĚ!

Pokud nás tímto stylem postupně všechny „odrovnáte“, můžete volat jak chcete. Nikdo nepřijede.

Pochopte, že když se bojíte vy o svoje zdraví a svůj život, bojíme se i my! Nejsme roboti ani imunní vůči všemu. Máme svoje rodiny, svoje babičky a dědečky a jiné nemocné rodinné příslušníky.

MYSLETE, NELŽETE, SPOLU TO ZVLÁDNEME!!!

Zdroj: ZZS Plzeňského kraje – Výjezdová oblast Západ

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář