Koronavirus Kultura Politika Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Červený kříž pomáhá i v době nouzového stavu

ÚSTÍ NAD LABEM – Za okny sice zjevně bují jaro, avšak počátek roku 2020 s sebou nepřinesl pěknou dobu. Do akce vyrazila i Místní skupina Českého Červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov (dále jen MS ČČK NDP), která v místech svého působení pomáhá potřebným.

Prvně proběhlo rozdělení MS ČČK NDP na dva oddíly dle rizika nakažení. Riziková skupina je zaměstnána jako výpomocná zdravotnická síla v triážním stanu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, zde slouží celodenně. Druhá, tedy již neriziková skupina, se soustředí na pomoc seniorům a nemohoucím v obcích působení. Jak již napovídá název místní skupiny, jedná se o Novosedlice, Dubí a Proboštov. V uvedených obcích zajišťuje rozvoz obědů a případných nákupů. Zájemci mohou objednávat na speciálně vytvořené lince MS ČČK NDP na tel.čísle +420 720 106 731 každý den, a to konkrétně od 9:30 hodin do 14:30 hodin.

„V případě zájmu se nebojte na MS ČČK NDP obrátit. Když si všichni vzájemně pomůžeme a budeme se podporovat, tak již brzy si užijeme krásné počasí i venku na vlastní kůži.“

FOTOGALERIE…

Autor: Jiří Herlitze
MS ČČK NDP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář