Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Začal platit nedělní zákaz prodeje v maloobchodních prodejnách! Dnes si nenakupíte

ČESKO – Vláda rozhodla, že maloobchodní prodejny budou muset být do konce nouzového stavu, tedy do 20. listopadu zcela zavřeny v neděli po celý den. Vládní nařízení se ale nevztahuje na čerpací stanice, lékárny nebo prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště, železniční nebo autobusová nádraží.

S platností od 31. října vláda schválila výjimku ze zákazu provozovat svou provozovnu či živnost v souvislosti s blížící se Památkou zesnulých pro prodejny pietního zboží, např. věnců, květinové výzdoby na hroby, pietních svíček apod., a to včetně stánkařů a pojízdných prodejen. Tyto provozovny navíc dostaly výjimku i ze zákazu nedělního prodeje.

Dále dostaly výjimku ze zákazu maloobchodního prodeje a služeb i kameníci a další provozy zabývající se zpracováním kamene.

Od pondělí do soboty pak mohou mít otevřeno pouze od 5:00 do 20:00 hodin.

Maloobchodní nedělní prodej i služby v provozovnách vláda omezila od středy 28. října zatím do 20. listopadu, dokdy je aktuálně platný nouzový stav.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář