Koronavirus Praha Sport Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Organizace PragaCup, z.s. reaguje na vyhlášení nouzového stavu v Česku

ČESKO – Euro je odloženo, pravděpodobně se budou dohrávat fotbalové nižší termíny a PragaCup bude ale v jiném termínu. Nebo se nižší fotbalové soutěže dohrávat nebudou a PragaCup bude v řádném termínu. Hlavní partner město Praha se má vyjádřit do konce dubna. Fotbalové Euro, Olympijský hry i MS v hokeji je zrušeno. A co PragaCup?

O tom jsme si povídali s předsedou organizace PragaCup, z.s. Lukášem Řezníčkem: „Je několik možností, záleží jestli se budou dohrávat fotbalové sezóny nebo nikoliv. Pokud se budou dohrávat, tak PragaCup se pravděpodobně neuskuteční a nebo bude termín posunut. Pokud se fotbalové soutěže v ČR letos dohrávat nebudou, tak se PragaCup uskuteční tak jak je naplánováno 20.června.

Do konce měsíce dubna má dát magistrát hlavního města Prahy rozhodnutí ohledně podpoření nebo nepodpoří 21. mezinárodního turnaje PragaCup.

„Museli bychom sehnat velice rychle nového generálního partnera turnaje, což by nebyl jednoduchý úkol v této situaci. Ale věřím, že stejně jako v loňském roce podpora od hlavního města Prahy bude,“ říká Lukáš Řezníček s tím, že je také velice pravděpodobné, že PragaCup nebude poprvé v historii mezinárodní, pokud zůstanou uzavřené hranice.

„Registrace na letní turnaj PragaCup není prozatím spuštěna, čekáme na rozhodnutí vlády ohledně pořádání sportovních akcí. Ale zdraví je teď na prvním místě. Takže vyčkáme… Generálního partnera zatím nemáme, ale usilovně zahajuje jednání s novými partnery, jsme otevření nové spolupráci. A nový partner turnaje by nám určitě pomohl posouvat dál mezinárodní turnaj PragaCup s dlouholetou historií. Dostáváme spoustu dotazů od vedoucích jednotlivých týmů, ale vše záleží jak se bude situace s koronavirem vyvíjet, jaké budou následovat opatření vlády a na tom jestli bude fotbalová sezóna v ČR dohrána nebo zrušená,“ říká Lukáš Řezníček.

„Věříme, že se turnaj uskuteční v řádném termínu, tedy  20.června. V tom horším případě se může stát posunutí termínu na dobu, která bude k tomu vhodná odhadujeme červenec/srpen. Zrušení turnaje letního PragaCup 2020 si prozatím nepřipouštíme,“ dodává Lukáš Řezníček.

Na předešlých turnajích PragaCup mohli účastníci poměřit své síly s profesionálními sportovci, jako jsou Vladimír Šmicer, Václav Kadlec, Christián Frýdek, Jiří Skalák, Aleš Matějů, Jan Chramosta, Ondřej Zahustel, Adam Jánoš, nebo futsalisté Petr Zapletal, David Frič, Marcel Rodek, Michal Salák, Antonín Hrdina a další. Obsazení turnaje v minulých letech zahrnovalo i účastníky z Evropy: Slovensko, Polsko, Německo, Velká Británie, tým spojených národů, ale i tým Vieatnamců. „V případě neotevření hranic, by tak musel proběhnou turnaj pouze pro české týmy. Ale nevylučuje se účast zahraničních hráčů žijících v ČR,“ říká Lukáš Řezníček.

A uvažuje se pořádat turnaj například bez diváků? „Turnaj PragaCup bez diváků by neměl moc smysl a neumím si to ani představit. Přece jenom plánujeme účast 40 týmů – 400 hráčů a každý někoho sebou přiveze,“ vysvětluje Lukáš Řezníček s tím, že v plánu mají organizátoři v listopadu Mistrovství ČR v 1vs1 fotbale v obchodním centru Galerie Harfa. „Věříme, že v tento termín už bude situace s koronavirem v ČR v pořádku a MČR 1vs1 se uskuteční.“

Ještě k těm divákům… „Turnaj PragaCup je společenskou sportovní událostí, kam by měly zamířit jak rodiny s dětmi, tak mládež. Naše snaha je poskytnout sportovní a společenské vyžití široké veřejnosti s možností odreagovat se a pobavit na konci všech soutěží.“

Organizace PragaCup také pořádá Firemní fotbalové turnaje, kde soupeří ve své fotbalové dovednosti firmy z celé České republiky, ale nejen fotbalové, rádi se jezdí na turnaje pobavit a navázat nové mimořádné kontakty, které mohou být do budoucna pro jejich firmu přínosem. Pro rok 2020/2021 organizace PragaCup plánuje uspořádat 8 Firemních turnajů, v každém se utká proti sobě 8 týmů z celého Česka. To znamená, že se zúčastní 64 firem, které tomuto turnaji důvěřují, znají jeho popularitu a profesionalitu v pořádání. Vyvrcholením všech těchto 8 Firemních turnajů bude 1 velké superfinále, kde se utkají nejlepší z nejlepších. Vítěz tohoto superfinále bude mít opravdu o co hrát, motivace pro něj je dostatečná, jelikož jeho možností bude reprezentovat Českou republiku na mimořádném Euro Bussiness Cupu 2021.

„V letošním roce jsme uspořádali již 2 firemní fotbalové turnaje a třetí turnaj, který se měl uspořádat 20.března, je prozatím odložen a nový termín není zatím stanoven. Čekáme proto na rozhodnutí vlády a jak celá situace s koronavirem dopadne,“ říká Lukáš Řezníček s tím, že firemní týmy, které mají uhrazené startovné pro tento turnaj, budou mít startovné ponecháno pro turnaj s náhradním termínem.“

Vzhledem k nařízení vlády a bezpečnostním opatřením v souvislosti s nákazou COVID-19, DOČASNĚ PŘERUŠUJEME všechny akce pod záštitou organizace PragaCup z.s. a to především: Firemní fotbalový turnaj 20.3.2020, všechny 1vs1 turnaje po celý rok, po celé ČR a 20.6.2020 letní mezinárodní turnaj PragaCup. O nových termínech Vás budeme informovat dle aktuální situace v ČR. V tomto sportovním mezidobí budeme i dál makat na přípravách a těšíme se na co nejbližší možné termíny, až to aktuální situace dovolí a bude tento virus pryč z území ČR. Situaci v nadcházejících dnech budeme velmi intenzivně sledovat. Zůstáváme ve spojení s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje i dalšími subjekty.

Je nám to nesmírně líto, ale zdraví je na prvním místě. Držte se…

Autor: Lukáš Řezníček
Předseda organizace PragaCup, z.s.

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář