Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muže na Frýdecko-Místecku zasáhl padající strom

FRÝDECKO – MÍSTECKO – Posádky zdravotnické záchranné služby ve čtvrtek 9. dubna v poledne zasahovaly u tragické události na Frýdecko-Místecku.

 Ve tři čtvrtě na dvanáct bylo operační středisko ZZS informováno o vážném úrazu v lese, poblíž obce Košařiska. Na pomoc vyjel tým rychlé lékařské pomoci a vzlétl vrtulník LZS.

Osmašedesátiletý muž byl při kácení zasažen padajícím stromem. Záchranáři z pozemní posádky zahájili rozšířenou resuscitaci, ve které pokračovali spolu s leteckými záchranáři. Pacient utrpěl poranění hrudníku, břicha, pánve a končetin. Lékař ZZS zajistil jeho dýchací cesty, připojil postiženého k přístrojem řízené ventilaci, týmy provedly vstup do kostní dřeně a další odborné úkony. Ani několik desítek minut trvající snaha o záchranu muže však žel nevedla k úspěchu a svým poraněním na místě podlehl.

U pádu stromu na člověka přitom posádky ZZS zasahovaly také v sobotu 4. dubna. Místem události přitom byla Karpentná, rovněž na Třinecku, jen zhruba sedm kilometrů od místa tohoto neštěstí. Pětašedesátiletá žena byla i v tomto případě smrtelně poraněna padajícím stromem a také u ní musel lékař ZZS konstatovat smrt.

Zdroj : ZZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář