Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Motorkář utrpěl při nehodě na Vsetínsku těžké zranění

VSETÍNSKO – U Vsetína, v blízkosti Sportcentra Bobrky, havaroval krátce po půl osmé večer řidič motocyklu. S těžkým zraněním ho vrtulník transportoval do ostravské fakultní nemocnice.

Třicetiletý řidič z Přerovska jel na motocyklu zn. Yamaha po místní komunikaci ve směru od části Bobrky směrem k obci Jablůnka. Motocyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a zejména stavu a povaze komunikace, v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení motocyklu a havaroval.

Nejprve motorku položil na pravý bok a následně vyjel vlevo mimo silnici do přilehlého silničního příkopu. Řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Ostravě.

Dechovou zkoušku na alkohol policisté z důvodu zranění nemohli provést, proto nařídili odběr krve. Lustrací policisté zjistili, že muž nemá všechny náležitosti týkající se motocyklu v pořádku.

Motocykl má propadlou technickou prohlídku i emise, platnost obou prohlídek skončila vloni v srpnu. Navíc řidič nemá na motocyklu sjednané pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla. Škoda na motocyklu byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Dopravní nehodu nadále šetří vsetínští dopravní policisté.

Autor: mjr. Mgr. Lenka Javorková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář