Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Mateřská škola Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Školní okénko Středočeský Tipy na výlet Turistika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Základní škola Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: V Česku lidé podepisují petici na podporu letních dětských pobytů

ČESKO- Občané žádají vládu České republiky, aby nerušila dětské pobytové akce jako jsou letní tábory, sportovní, ozdravných a jiná soustředění které v létě proběhnou. Na těchto akcích se téměř nevyskytují žádní jedinci, které by nemoc COVID-19 ohrožovala.

Akcích se účastní děti a většinou mladí vedoucí nebo trenéři, tudíž nejméně ohrožené skupiny. Naopak pokud se letní pobyty pro děti neuskuteční, nebo velmi omezeně, bude muset velká část rodičů svěřit své děti na hlídání babičkám a dědečkům.  Pro velké množství dětí jsou letní tábory a soustředění událost, na kterou se těší celý rok.

”V tuto chvíli jsou děti už jeden měsíc bez jakýchkoliv přímých sociálních kontaktů se svými vrstevníky. Jejich život se nyní z velké části odehrává na internetu a sociálních sítích v uzavřených bytech a domech a nikdo neví, jak dlouho to bude ještě trvat.„ uvedla Hana Švarcová zakladatelka petice.

Petici naleznete ZDE

Dopřejme našim dětem kamarády a pohyb na čerstvém vzduchu v přírodě. Mnoho rodičů bude potřebovat začít normálně docházet do práce nebo zachraňovat své živnosti. Mnozí už také v létě nebudou mít žádnou dovolenou, protože si ji vyčerpají v průběhu jara.  Děti by opět zůstávaly sami doma se svými počítači anebo museli odjet ke svým prarodičům.

Mnoho rodičů je vyčerpaných již nyní a to mají před sebou minimálně několik dalších týdnů, kdy s dětmi musí být doma. Prosím, dopřejme i rodičům, kteří to potřebují, klid na práci a možnost odpočinku.

Autor: Hana Švarcová
a Štěpán Krejčíř

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

4 Replies to “ZAUJALO NÁS: V Česku lidé podepisují petici na podporu letních dětských pobytů

Napsat komentář