Školní okénko Složky IZS Sport Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: První jízda na kole skončila pro dívenku z Kladenska málem tragicky! Po nárazu do stromu si zapíchla větev do čela nad pravým okem

KLADENSKO – I záchranáři s praxí, kteří jsou ostřílení profesionálové, jsou také maminky a tátové a po příjezdu k některým malým pacientům je pěkně „rodičovsky“ zatrne. Jako včera.

Na Kladensku se tak stalo po příjezdu k malé holčičce, která si poprvé zkoušela jízdu na větším kole. I přes svou šikovnost ztratila kontrolu nad kolem a narazila do stromu. Pro rodiče to musel být obrovský šok, když se ukázalo, že dívce z čela nad pravým okem trčí větev, která pronikla kůží takřka až k uchu. To, že měla dívka kvalitní helmu, nezabránilo, bohužel, zranění.

Malá slečna byla velmi statečná – nechala se od posádek ošetřit a podat léky proti bolesti. A při transportu do motolské nemocnice už komunikovala se záchranářkou, která se všemožně snažila udržet dobrou náladu naší malé pacientky.

„Moc držíme palce, aby se zranění rychle zahojilo! A jsme vděčni, že to takhle dopadlo – stačilo pár centimetrů a větev by zasáhla oko!

A až budeš zdravá, budeme rádi, když nás přijdeš na základnu navštívit!“

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář