Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Muž v Mostě mířil zbraní na skupinky mládeže, policie ho dnes vypátrala a soud ho poslal do vazby

MOST- Mostečtí policisté objasnili závažný násilný trestný čin, který se měl stát minulý týden. Tehdy měl neznámý pachatel v centru města Mostu v odpoledních hodinách ohrožovat zbraní na dvou místech skupinky mládeže a přitom zranil tři mladíky. Policie totožnost podezřelého odhalila, pátrala po něm a v sobotu dopoledne ho v Mostě zadržela.

Vyšetřovatel 27letého Mostečana obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání, přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vazební stíhání. „Muž byl již v minulosti pro násilné trestné činy odsouzen a je obava, že by v páchání obdobné kriminality mohl pokračovat,“ řekla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

K prvnímu případu došlo v úterý minulý týden kolem 15. hodiny v ulici V. Nezvala. Tam měl ke dvěma mladíkům přistoupit neznámý muž. Na dvojici měl nečekaně namířit zbraň a nařídit jim, aby se zastavili a sedli si na lavičku. Sdělil jim, že potřebuje peníze na drogu, a když mu je nedají, budou mít problémy. Muž byl agresivní a mluvil hlasitě. Zbraní měl jednoho z mladíků udeřit do rtu a způsobil mu krvácející zranění v obličeji. Chlapec mu ze strachu vydal 200 korun. Peníze měl požadovat i od druhého chlapce. Žádných se nedočkal a tak ho udeřil pěstí do obličeje a poškodil mu zub. Následně ho vyrušila náhodná chodkyně a z místa odešel.

Ještě téhož dne asi po 15 minutách se objevil u obchodního domu Prior. V horní části u objektu měl přistoupit ke skupince mládeže, kde před jedním hochem měl hodit na zem mobil a žádat po něm, aby ho zvedl. Ten to odmítl a neznámý měl z bundy vyndat zbraň a mířil jí na hlavu poškozeného. Chlapec z obavy o své zdraví mobil ze země sebral. I přesto dostal ránu do obličeje. Muž tam jinému mladíkovi sprostě nadával a urážel ho. Na přítomné měl mířit zbraní a nutil je tak, aby na místě setrvali. Posléze odešel a ještě stihl vyhrožovat zabitím mladíkovi, kterého zranil.

Kriminalisté na případu začali okamžitě po oznámení pracovat. Provedeným šetřením na místě i v okolí, vyhodnocením kamerových záznamů, výslechy osob totožnost neznámého muže brzy znali a pátrali po něm. Podezřelý byl o víkendu vypátrán a zadržen policisty hlídkové služby,“ dodala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

U obviněného byla provedena domovní prohlídka. Zbraň, kterou měl mládež ohrožovat, zatím nebyla nalezena. Obviněný ji údajně zahodil. Podle dosavadního šetření policie se zřejmě nejednalo o ostrou střelnou zbraň. Pravděpodobně šlo o kuličkovou pistoli.

Pokud bude obviněný odsouzen, může ho soud poslat do vězení až na deset let. Okresní soud v Mostě shledal vazební důvody a muž bude ještě dnes eskortován do vazební věznice.

Autor: nprap. Ludmila Světláková

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Muž v Mostě mířil zbraní na skupinky mládeže, policie ho dnes vypátrala a soud ho poslal do vazby

Napsat komentář