HZS Krimi Mateřská škola Policie Pomáháme Školní okénko Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Velmi úspěšná pátrací akce po tříleté dívce, která se babičce ztratila na Kladensku v řepkovém poli

KLADENSKO – Policejní vrtulník Letecké záchranné služby vypátral na  Unhošťsku ztracené děvčátko v poli se vzrostlou řepkou. 

Na linku 158 bylo oznámeno pohřešování teprve tříletého dítěte na Unhošťsku. Na základě tohoto oznámení okamžitě vyjely policejní hlídky provádět pátrací akci za území katastru obce Běleč v okrese Kladno. Do pátrací akce se zapojila i posádka policejního vrtulníku LZS, HZS a dobrovolníci.

Při procházce na lesní cestě za obcí Běleč ve směru na Šarvaš se v nestřeženém okamžiku ztratila osmašedesátileté ženě její tříletá vnučka z dohledu. Vzhledem k tomu, že jí nemohla najít, oznámila danou situaci ihned na linku 158.

Děvčátko bylo vypátráno policejním vrtulníkem LZS v poli se vzrostlou řepkou nedaleko místa, kde se ztratila. Bez újmy na zdraví a v pořádku předali policisté tříletou dívku zpět do péče matky.

Do této pátrací akce, která byla velmi úspěšná, se zapojilo až sto osob včetně několika desítek policistů, hasičů a dobrovolníků. Na základě výzvy v místním rozhlase se sešli dobrovolníci se ve velkém počtu. Při pátrací akci se projevila velká solidarita občanů ve spolupráci se záchrannými složkami.

Autor: nprap. Jana Šteinerová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář