Krimi Plzeňský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Ztracenou houbařku v lesích na Rokycansku nalezli policisté s psovodem

ROKYCANSKO – Příběh ztracené houbařky v lese na Rokycansku měl šťastný konec. Díky výborné místní znalosti policistky na operačním středisku a psovoda byla žena vypátrána ještě před příletem policejního vrtulníku a příjezdem povolaných složek.

Pohřešování jednačtyřicetileté ženy přijali policisté na lince tísňového volání včera pár minut před 17 hodinou. Kamarádka s manželem si společně s pohřešovanou a jejím synem toho dne vyšli na houby. Oznamovatelka uvedla, že kolem druhé hodiny odpoledne v lesním prostoru mezi Líšnou a Zbirohem kamarádku ztratili. Přibližně po hodině hledání obdržela od kamarádky sms zprávu, že nemůže z lesa najít cestu, je jí slabo a baterie jí signalizuje jedno procento. Kamarádku se pokoušeli v lese najít a telefonicky kontaktovat, ale bezvýsledně. Po třech hodinách marného hledání se rozhodli zavolat na linku tísňového volání.

Do pátrací akce se zapojili policisté Územního odboru Rokycany a policejní psovod. Byli přizváni i policisté pořádkové jednotky, zásahové jednotky a vrtulník Letecké služby Policie ČR. Po hodině (od oznámení) se podařilo operačnímu důstojníkovi navázat s pohřešovanou telefonické spojení. Díky velmi dobré místní znalosti policistky z operačního střediska a psovoda byla pohřešovaná žena psovodem, který místem projížděl, vypátrána. T

o vše se podařilo ještě před nasazením služebního psa, příletem vrtulníku a příjezdem přizvaných složek policie.

Autor: por. Bc. Hana Kroftová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář