Auto-Moto Doprava Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Policisté na Královéhradecku pronásledovali ujíždějící vozidlo! Honička skončila dopravní nehodou

JIČÍNSKO – Až náraz do oplocení ukončil v neděli 28. června zběsilou jízdu dvaadvacetiletého řidiče osobního motorového vozidla BMW, kterého krátce před dvaadvacátou hodinou chtěla v Kopidlně zkontrolovat policejní hlídka.

Řidič ovšem na výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět ve směru na Libáň. Svojí agresivní a nebezpečnou jízdou zároveň ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Při průjezdu levotočivou zatáčkou v obci Psinice zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a narazil do oplocení pozemku u jednoho z místních domů. V důsledku toho se vozidlo převrátilo na levý bok. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem. Naopak test na omamné a psychotropní látky prokázal užití drog.

Po chvíli navíc vyšlo najevo, že muž má v současné době platnou blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny řidičského oprávnění. Zároveň má ve dvou případech uloženou sankci v podobě zákazu řízení motorových vozidel. Navíc vozidlo nemá platnou technickou kontrolu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehké zranění. Ke zranění dalších osob nedošlo. Celková škoda na majetku je předběžně vyčíslena na částku 55 tisíc korun.

Provinilec tak čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Autor: nprap. Aleš Brendl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Policisté na Královéhradecku pronásledovali ujíždějící vozidlo! Honička skončila dopravní nehodou

Napsat komentář