Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

U Prahy se srazily dva osobní vlaky! Hasiči s policisty evakuovali asi 500 cestujících

PRAHA – Složky Integrovaného záchranného systému aktuálně zasahují u střetu dvou vlaků v pražských Běchovicích. Při evakuaci z vlaku v pražských Běchovicích totiž došlo ke střetu s dalším vlakem.

V místě omezení dopravy kvůli střetu vlaku s osobou v kolejišti totiž následně došlo ke zmíněné železniční nehodě dvou vlaků, minimálně tři vagóny vykolejely. Hasiči provádějí průzkum ve vagónech a hledají případné zraněné osoby.

Pražští hasiči zasahovali nejprve u střetu osoby s vlakem v oblasti železniční stanice Praha – Běchovice. Pro asi 150 evakuovaných osob přijel náhradní vlak, do kterého před 18. hodinou najel další osobní vlak a způsobil vykolejení několika vagónů.

Hasiči okamžitě zjišťovali, zda došlo ke zranění, což se naštěstí nepotvrdilo. Nakolejení vagónů provede jednotka hasičů Správy železnic, okolnosti nehody šetří Drážní inspekce.

Jednotky hasičů spolu s Policií ČR tak celkem evakuovaly asi 500 osob, pro které byl zřízen evakuační prostor u nádraží. O cestující se postaral Český červený kříž.

Zjišťujeme další podrobnosti…

Zdroj: HZS Praha 
a Policie ČR
.

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář