Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Liberecký Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Dopravní policisté pomohli při záchraně kotěte uvězněného v podběhu kola auta

ČESKOLIPSKO – V pondělí 13. července se stalo  šťastným dnem pro zatoulané tříbarevné kotě, které způsobilo menší dopravní kolaps v Purkyňově ulici v České Lípě. 

 Krátce po 14. hodině projížděl od sídliště Špičák do centra města Purkyňovou ulicí 42letý řidič vozidla tovární značky  Volkswagen Tiguan, když na silnici spatřil malé strakaté kotě. Protože ho nechtěl přejet, zastavil a stejně zareagovala i mladá řidička osobního vozidla v protisměru. Řidič Wolksvagenu pak i se svou 65letou spolujezdkyní  z auta vystoupili, aby kotě ze silnice odnesli na bezpečné místo. Vyplašené kotě ale zaběhlo pod auto, jehož řidička kvůli němu také zastavila,  a zalezlo do jeho útrob. Odtud se už jen ozývalo zoufalé  mňoukání.  Posádky obou těchto vozidel ho spolu s dalšími dvěma řidiči marně hledali.  Na pomoc nakonec přivolali hlídku dopravních policistů podpraporčíka Martina Kubáta a podpraporčici Kateřinu Bydžovskou, kteří shodou okolností dokončovali dokumentaci škody na zaparkovaném vozidle v areálu nemocnice s poliklinikou v Purkyňově ulici.

Když dorazili k autu, kde bylo uvězněné kotě, zapojili se do záchranné akce oba společně a objevili ho v podběhu zadního kola. Nebylo snadné ho odtud vytáhnout, ale nakonec se jim to podařilo a navzdory tomu, že bylo kolo rozpálené, kotě neutrpělo žádné zranění. Tento příběh má i své šťastné pokračování. Policistka Kateřina si kotě téhož dne adoptovala a poskytla mu trvalé bydlení u ní doma.

Autor : por. Bc. Ivana Baláková

Ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Dopravní policisté pomohli při záchraně kotěte uvězněného v podběhu kola auta

Napsat komentář