Jihočeský Krimi Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví

TRAGÉDIE: V Jihočeském kraji utonuly během jednoho dne dvě děti! Jedno se utopilo v jezírku druhé v obecním rybníku

JIHOČESKÝ KRAJ – V Jihočeském kraji došlo během jednoho dne ke dvěma velice smutným událostem, při kterých policisté na Prachaticku a Českokrumlovsku vyjížděli k oznámení o tonutí dítěte.

Na Prachaticku mělo tragickou dohru koupání v jednom z obecních rybníků a na Českokrumlovsku se jednalo o tonutí dítěte v jezírku u rodinného domku. V obou případech na místech zasahoval vrtulník leteckých záchranářů a poškozené přepravil k dalšímu ošetření do nemocnic, kde oba poškození v následující dny bohužel zemřeli.

Obě tyto události, okolnosti neštěstí, s ohledem na rodiny a věk poškozených nebudeme více komentovat.  Apelujeme tímto na širokou veřejnost, aby každý, kdo především v letních měsících využívá ke koupání přírodní koupaliště či jezírka a bazény u rodinných domů, byl dostatečně obezřetný. Pokud se v místě koupališť pohybujete s dětmi, nespouštějte je z očí. To samé platí v domácnostech, kdy je u rodinného domu bazén či jezírko.

Děti jsou v letních měsících velice ohroženou skupinou ať už z pohledu úrazů při sportech, tak právě při koupání, kdy mohou přecenit své síly, vzdálit se rodičům bez povšimnutí či zapomenout plavací vestu a jiné pomůcky pro děti na koupání a jít do vody. Vteřina nepozornosti může bohužel změnit navždy životy celých rodin. Apelujeme na rodiče a příbuzné, nespouštějte zvláště malé děti z očí, pokud se pohybujete ve vodě nebo v její blízkosti.  Okolnostmi obou neštěstí se policisté  zabývají.

Autor: kpt. Lenka Krausová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: V Jihočeském kraji utonuly během jednoho dne dvě děti! Jedno se utopilo v jezírku druhé v obecním rybníku

  1. Pingback: this website

Napsat komentář