HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Český USAR tým druhý den pomáhá hledat v troskách zavalené osoby v Bejrútu

ČESKO / BEJRÚT – „Bezpečnostní situace v oblasti Bejrútu po mohutném výbuchu je stabilní. Všichni členové USAR týmu jsou v pořádku, po včerejším nasazení evidujeme lehká zranění dvou psů – řezné rány na tlapách. Vše ošetřili na místě a oba psi pokračují v misi,“ popisuje situaci vedoucí týmu Jiří Čmakal.

Dnes záchranný tým dvaceti hasičů a pěti psovodů z Česka pracuje v přístavu  Libanonského, explozí postiženého Bejrútu. Jeho úkol je potvrdit, že se v troskách nikdo nenachází. Pohyb týmu a místa pobytu jsou průběžně konzultována s ochranou ambasády ČR.

Během dne se tým bude přesouvat do nového sektoru, transport mu zabezpečuje LAF (Lebanon Army Force).

FOTOGALERIE…

Tým je od včerejších odpoledních hodin nasazen v sutinách. Pracuje 500m od epicentra výbuchu poblíž sila. Na místě probíhá ústřední koordinace prací. Nasazení bylo plánováno do setmění, cca 21 hodin.

Všichni členové týmu z HZS Praha / HZS Pardubického kraje / Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje / HZS Libereckého kraje jsou v pořádku a situace je v rámci možností stabilní a bezpečná.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář