HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Kriminalisté již zadrželi jednu osobu v souvislosti s požárem věžáku v Bohumíně, kde zemřelo celkem 11 lidí

BOHUMÍN – V souvislosti se včerejším tragickým požárem bytu v panelovém domě v Bohumíně na Karvinsku, při kterém uhořelo šest lidi, z nichž tři byly děti a pět obyvatel tragicky zemřelo poté co vyskočilo z okna bytu, který se nacházel nad hořícím bytem, policisté již zadrželi jednu podezřelou osobu.

Mělo by se jednat o muže, který měl úmyslně založit požár bytu v 11.patře, kde údajně zamkl šest tamních obyvatel a pomocí hořlaviny, byt následně zapálil. Všech šest lidí včetně tří dětí bohužel uhořelo! Zraněni byli vážně i dva ze zasahujících hasičů a také policista. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně několika vrtulníků leteckých záchranářů.

Dalších pět obyvatel z bytu ve 12. patře nad hořícím objektem pak ve snaze zachránit si holý život před plameny vyskočilo z oken bytu. Všichni ale bohužel utrpěli po dopadu na zem závažná devastující zranění, kterým na místě podlehli.

Kriminalisté Moravskoslezské policie na celém případu i nadále intenzivně pracují a v tuto chvíli nelze poskytnout žádné bližší informace.

Na sociální síti a především v některých médiích se již během včerejška objevily informace, že snad údajně hasiči měli přijet pozdě nebo nafoukli doskokové matrace příliš pozdě, což však ministr vnitra Jan Hamáček rezolutně odmítá! “ Do plného nafouknutí matrace chybělo třicet vteřin, hasiči tak na místě dělali maximum možného,“ řekl novinářům ministr vnitra Jan Hamáček.

K některým výpovědím v médiích – na můj pokyn zveřejní ředitel HZS Moravskoslezského kraje přesnou časovou osu zásahu. Podle mých informací proběhlo vše naprosto profesionálně a v nejkratším možném čase,“ dodává k tragédii ministr vnitra Jan Hamáček. 

K dotazům na rychlost výjezdu HZS v Bohumíně – první hlášení o požáru přijato v 17:49 hodin, jednotka vyjela za 1:30 minutu, na místě pak byla v 17:54 hodin.

Tragickou událost i nadále sledujeme a budeme informace aktualizovat.

Autor: Honza Vraný
Foto: Tomáš Lach / HZS MSK

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Kriminalisté již zadrželi jednu osobu v souvislosti s požárem věžáku v Bohumíně, kde zemřelo celkem 11 lidí

  1. Pingback: Your Domain Name

Napsat komentář