Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Bruntálsku se při střetu dvou osobních aut zranilo pět lidí

BRUNTÁLSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody dvou automobilů na Bruntálsku, při které se zranilo pět lidí. Střet vozidel mezi obcemi Karlova Studánka a Vrbno pod Pradědem byl krajskému operačnímu středisku ZZS nahlášen po čtrnácté hodině.

Na místě události zasahovaly tři týmy rychlé zdravotnické pomoci z okolních výjezdových základen záchranné služby a letečtí záchranáři z Ostravy. Posádky ošetřovaly celkem pět účastníků nehody, všichni byli v době zásahu při vědomí a v kontaktu.

Sedmasedmdesátiletý muž utrpěl poranění horní končetiny, zároveň však udával obtíže interního charakteru. Lékařské vyšetření potvrdilo akutní kardiální postižení a pacient byl ve vážném stavu vrtulníkem transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Další čtyři pacienti ve věkovém rozpětí 62 až 78 let utrpěli středně závažná poranění, vesměs hrudníku a horní nebo dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je pozemní týmy přepravily na urgentní příjem krnovské nemocnice.

Okolnosti karambolu vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář