Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Hasiči zveřejnili záběry z komplikovaného zásahu u tragické nehody s následným mohutným požárem na dálnici D1 u Brna

BRNO – Hasiči zveřejnili záběry z kamery na přilbě u včerejší tragické nehody a následného požáru aut na dálnici D1 u Brna. Při tragédii zemřeli tři lidé včetně dítěte. U nehody s požárem zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníků.

Auta po střetu zachvátily mohutné plameny, které se rozšířily také na protihlukovou stěnu a povrch dálnice. Pro hasiče to byl velmi komplikovaný zásah a v prvních okamžicích se zasahující hasiči k hořícím automobilům nemohli téměř dostat.

Na místě zasahovalo celkem osm hasičských jednotek a 19 zásahových vozů, kde došlo k požáru tří vozidel po dopravní nehodě. Tři lidé na místě zemřeli a další se zranili. Provoz na dálnici byl zastaven.

Operační středisko HZS obdrželo informaci o nehodě s následným požárem na 189. kilometru D1 ve směru na Brno v 10.42 hodin. Ihned byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyrazilo 8 hasičských jednotek.

Hustý tmavý kouř byl vidět již z dálky a hasiči přijížděli k události v obou směrech dálnice. Ta musela být hned v počátku kompletně uzavřena a zásah tak mohl probíhat z obou směrů.

FOTOGALERIE… 

První jednotka dorazila na místo po 5 minutách od svého výjezdu a hasiči v dýchací technice okamžitě zahájili hasební zásah a postupně nasadili proti plamenům 6 vodních proudů z různých stran. Požár byl při příjezdu jednotek natolik rozvinutý a intenzivní, že v prvních minutách zásahu nebylo vůbec možné se přiblížit k havarovaným vozidlům. Plameny zasáhly návěs jednoho kamionu a další kamion zcela zničily. Požárem bylo zničeno i osobní auto.

Při události zemřeli tři lidé, další dva muži a jedna žena se zranili a skončili v péči posádek ZZS. Hmotné škody půjdou do milionů. Velitel zásahu si povolal na místo příslušníka HZS proškoleného k poskytování posttraumatické intervenční péče.

Kromě likvidace požáru museli hasiči zajistit také unikající provozní náplně a přečerpali naftu ze zničeného kamionu. Po vyšetření nehody policií vyprostili těla obětí a zásah na místě ukončili krátce před půl pátou odpoledne.

Autor: Jaroslav Mikoška
Zdroj: HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “AKTUALIZUJEME VIDEEM: Hasiči zveřejnili záběry z komplikovaného zásahu u tragické nehody s následným mohutným požárem na dálnici D1 u Brna

  1. Pingback: Anya Fernald

Napsat komentář