Krimi Liberecký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pomozte při pátrání po pohřešovaném pacientovi psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích

ČESKOLIPSKO – Kriminalisté pátrají po 33letém muži, který opustil areál psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích. Muž může na fyzický kontakt jednat agresivně a impulzivně. Buďte proto obezřetní. 

Naposledy byl spatřen ve středu 23. září, ve 12:30 hodin v areálu psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích. Pohřešovaný muž se do současné doby nevrátil do nemocničního zařízení a ani o sobě nepodal dosud žádnou zprávu.

Kriminalisté z oddělení Služby kriminální policie a vyšetřování v České Lípě pátrají po pohřešovaném 33 letém Josefu Paldusovi, který byl naposledy spatřen v areálu psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích, odkud 23. září ve 12:30 hodin odešel neznámo kam. O pohřešování byli policisté vyrozuměni ze strany rodinných příslušníků 24. září v odpoledních hodinách. Za využití dostupných prostředků, prověrek v místě bydliště a v jeho okolí, stykových osob, v nemocničních zařízeních, na nádražích hromadné přepravy osob a v místech s výskytem většího množství osob se pohřešovaného doposud nepodařilo nalézt. Z těchto důvodů po něm bylo policejním orgánem vyhlášeno pátrání. V době odchodu měl na sobě světle zelenou reflexní mikinu, černé kalhoty a černo-červenou obuv.

Pohřešovaný trpí akutními psychickými problémy, mohl by být nebezpečný pro své okolí. Na fyzický kontakt může jednat agresivně a impulzivně. Z těchto důvodů bylo vyhlášeno pátrání po pohřešovaném pacientu psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích.

Má-li někdo informace o jeho výskytu nebo pohybu, ať vyrozumí nejbližší oddělení Policie České republiky nebo zavolá na bezplatnou tísňovou linku 158. Důrazně nedoporučujeme, aby se občané nepokoušeli pohřešovaného zadržet či jinak omezit.

Jedná se o osobu, která trpí vážnými psychickými problémy, na kontakt s další osobou by mohl jednat impulzivně a agresivně. 

Upozorňujeme občany, aby se nepokoušeli pohřešovaného zadržet. O jeho pohybu či výskytu okamžitě vyrozumte nejbližší policejní služebnu nebo využijte bezplatnou tísňovou linku 158.

Další informace o hledaném muži naleznete v aplikaci pátrání po osobách.

Autor: por. Bc. Vojtěch Robovský

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář