Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kriminalisté na Šumpersku vyšetřují okolnosti násilného incidentu! Muže, který před několika dny napadl a surově zbil ženu, poslal soud do vazby

ŠUMPERK – Od minulého čtvrtku vyšetřují šumperští kriminalisté okolnosti závažného incidentu násilného charakteru, k němuž mělo dojít o dva dny dříve, v úterý 22. září 2020 ve večerních hodinách, v prostoru vybydleného objektu (squatu) v Šumperku.

Osmačtyřicetiletou ženu tam měl po předchozí slovní rozepři a neshodách brutálně fyzicky napadnout o čtyři roky mladší muž. Dvojice měla na místě popíjet alkohol. Když ale došly zásoby, začal se muž chovat velmi agresivně a ženu pobízet, aby se vydala do města sehnat peníze na další alkohol. Během hádky se chtěla žena ze spárů naštvaného muže vymanit a z místa odejít. To se jí ale nepodařilo. Agresivní muž jí měl v odchodu zabránit a za použití násilí se na ženě domáhat pohlavního styku. Během tohoto incidentu měl ženu surově zbít a dokonce jí způsobit bodnořezná poranění na krku a hrudníku. Svého jednání zanechal až poté, co se zraněná žena schoulila na zem. Ta pak z obavy z dalšího napadení ani nevyhledala lékařské ošetření. Okolnosti tohoto incidentu vyšly najevo až poté, co se jí o dva dny později zeptali na původ jejího zranění strážníci šumperské městské policie.

Věc si převzali kriminalisté, kteří po prověření veškerých okolností případu čtyřiačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, zločinu znásilnění, taktéž ve stádiu pokusu, ale také z přečinu vydírání. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému podle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody.

Autor: por. Mgr. Jiřina Vybíhalová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Kriminalisté na Šumpersku vyšetřují okolnosti násilného incidentu! Muže, který před několika dny napadl a surově zbil ženu, poslal soud do vazby

Napsat komentář