Auto-Moto Doprava Finance Koronavirus Kultura Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Opatření v boji proti koronavirům v městské hromadné dopravě i v sanitní dopravě na Mostecku pokračují od jara

MOST / LITVÍNOV – Od prvního útoku koronaviru v březnu letošního roku DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., zavedl protiopatření v městské hromadné dopravě i v sanitní dopravě.

„Dá se říct, že jsme s těmito opatřeními z jara dosud nepřestali. Stále probíhá čištění vnitřku našich vozidel a v provozu jsou stále také vyvíječe ozonu, a to jak v Mostě, tak i v Litvínově. Vnitřky tramvají, autobusů a sanitek denně myjeme a přidáváme i ozonovou kůru jako účinné antimikrobiotikum,“ vysvětlil ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Daniel Dunovský.

Vyvíječe ozonu mají oxidační účinek a dokážou mimo virů také zneškodnit plísně a kvasinky. Ozon čistí vzduch a dokáže eliminovat i případný zápach z vnitřního prostoru vozidel. Umí také rychle zabít mikroorganismy jako viry, bakterie, spóry, parazity i prvoky. Dopravní podnik také používá prostředky pro čištění a dezinfekci ploch, jejichž prostřednictvím se také likvidují choroboplodné zárodky,
bakterie, viry, plísně a dezinfikují klimatizace.

Cestujícím nabízíme přenosnou čipovou kartu, kterou může používat například celá rodina. Kartu obdrží zájemce na počkání v předprodejních místech, minimální částka k nabití je 50 korun.

„Cestující tak mají možnost v rámci zvýšení hygienických opatření v autobusech odbavit se čipovými kartami a minimalizují tak hotovostní platby,“ řekl Dunovský. Podle něj bylo další opatření zavedeno v minulém týdnu, ve vozidlech bylo zrušeno tzv. poptávkové otevírání dveří – cestující nevolí otevírání dveří sami, všechny dveře se otevírají automaticky.

Autor: Ing. Jiří Holý

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář