Auto-Moto Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

POČASÍ: S prvním prosincovým dnem se Česko probudilo do bílého rána

ČESKO – S prvním prosincovým dnem se Česko probudilo do bílého rána. Většinu míst totiž pokryl sníh. Teploty pod nulou navíc vytvářejí na silnicích ledovky. Především řidiči by tak měli být opatrní.

Aktuálně na několika místech především ve vyšších polohách Česka mají se sjízdností komunikací problémy řidiči kamionů ale i autobusů. Pozor na uvízlá nákladní auta v kopcích.

Podle meteorologů ale zimní charakter počasí vystřídá ve druhé polovině týdne inverze. Dnes bude přiliv studeného vzduchu od severovýchodu slábnout. V úterý přinese okluzní fronta slabé až mírné sněžení zejména na západ Čech. Ve středu bude sněžit jen výjimečně. Od čtvrtka se k nám začne vracet inverzní charakter počasí s místními mlhami, které mohou být i mrznoucí, a s velkými rozdíly v teplotách.

Na některých místech bude koncem týdne také výrazněji zesilovat vítr.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář