Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Školní okénko Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Vláda zavádí v Česku další nová opatření proti koronaviru! Ruší se veškerá kulturní a sportovní akce

ČESKO – Ministerstvo zdravotnictví zastavuje veškerou kulturu či sport  v Česku a od pondělí 12. října omezuje na  14 dní veškeré kulturní a sportovní akce. Výrazně bude omezena i výuku ve školách nebo i setkávání v rodinách. Informoval o tom ministr zdravotnictví Roman Prymula po dnešním mimořádném jednání vlády. 

Mimořádná opatření se týkají především tří sektorů: školství, volnočasových aktivit a kultury. Od pondělí 12. října dojde k zavření všech kulturních událostí, divadel a kin po dobu dvou týdnů. Opatření se dotknou i například Zoologických zahrad. Zrušeny budu i veškeré sportovní a volnočasové aktivity. Uzavřena budou veškerá vnitřní sportoviště.

Již od dnešní půlnoci bude zakázán provoz posiloven, bazénů, fitness center a dalších podobných středisek.

Restaurace budou omezeny zavírací dobou, a to pouze do 20.00 hodin. „U jednoho stolu budou moci sedět maximálně 4 lidé.V jídelnách v obchodních centrech pak jen dva lidé,“ říká Roman Prymula.

V nákupních centrech se omezí shromažďování lidí a v okolí bude muset být vypnuta WiFi, tak aby se například mládež neshlukovala na určitých místech obchodních domů.

Druhý stupeň Základních škol se neuzavře ale bude kombinovat prezenční a distanční výuku a budou se třídy po týdnech střídat

Všechny vysoké a střední školy přejdou od pondělí na distanční vzdělávání. Podzimní prázdniny se prodlouží na týden. Režim na mateřských školách a na prvním stupni základních škol zůstává zatím jako doposud včetně školních družin.

„Pokud nezaberou opatření, která chystáme na pátek, je jedinou cestou tzv. lock down,“ varoval ještě začátkem týdne ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Zjišťujeme další podrobnosti…

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář