Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Česku hrozí lockdown, a to pokud lidé nebudou dodržovat mimořádná opatření proti koronaviru

ČESKO – Premiér Anderej Babiš vyzval obyvatele Česka k zodpovědnosti!  Pokud se nebudou mimořádná opatření proti koronaviru dodržovat, hrozí tak Česku tzv. lockdown! Šlo by o uzavření ekonomiky… Příštích 14 dní bude totiž rozhodujících!

Podle premiéra Babiše je situace v Česku opravdu vážná. „Blíží se víkend, zůstaňte doma. Od pondělí by lidé měli pracovat pokud možno z domova. Maximálně jděte sportovat do přírody, ale v omezeném počtu a dodržujte veškerá opatření,“ řekl Babiš.

Od 1. března, kdy se v Česku objevily první případy nového typu koronaviru, se nakazilo již přes 100 tisíc lidí. Včera přibylo 5394 nakažených!

Vir ale podle premiéra Babiše můžeme porazit jedině společně. Ministr zdravotnictví Roman Prymula následně vyzval zdravotníky i z jiných oborů, aby pomohli se zvládnutím epidemie covidu-19.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář