Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Řidička na skútru se střetla s osobním autem na Mladoboleslavsku! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

MLADOBOLESLAVSKO – Odpoledne vyslalo operační středisko dvě pozemní posádky a vrtulník pražské letecké záchranné služby k dopravní nehodě na Mladoboleslavsku, při které došlo ke střetu skútru a osobního vozidla.

Žena trpěla otevřenou zlomeninu dolní končetiny a zasahující lékař měl u pacientky také podezření na otřes mozku. Záchranáři ženu ošetřili, podali nezbytné léky a připravili pacientku pro transport – zafixovali ji krčním límcem, dlahou a pánevním pásem a uložili ji do vakuové matrace. Poté byla letecky přepravena do vinohradské nemocnice.
—–
„Při této nehodě svědci sundali ženě helmu a podložili ji hlavu. Určitě tak učinili v dobré víře. 
My vás však prosíme, pokud to není nezbytně nutné a pokud zraněný motorkář komunikuje (stačí, když pravidelně dýchá), nesundávejte mu ochrannou přilbu. Ošetřete viditelná zranění, komunikujte a sledujte jeho stav. Pokud by měl totiž pacient poraněnou krční páteř, tato manipulace by mohla stav zhoršit.

V případech, kdy je potřebné přilbu sundat, je nutné si počínat velmi opatrně a sundavat ji ideálně ve dvou osobách a minimalizovat pohyb hlavy a krku,“ vzkazují záchranáři.

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Řidička na skútru se střetla s osobním autem na Mladoboleslavsku! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

Napsat komentář