Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Silně opilá žena havarovala se svým automobilem do stromu

JINDŘICHŮV HRADEC – Jindřichohradečtí dopravní policisté včera zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, z kterého je podezřelá 41 letá žena z Teplicka.

Dle zjištěných skutečností řídila v první polovině září osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia po komunikaci u Nové Bystřice, kdy se zřejmě při průjezdu pravotočivou zatáčkou plně nevěnovala řízení, nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem nákladu, přičemž následně havarovala mimo vozovku do stromu a poté se převrátila na střechu. Přitom se lehce zranila, kdy jí byla poskytnuta první pomoc Zdravotnickou záchrannou službou.

Při vyšetřování nehody provedli policisté test na zjištění návykové látky v dechu, kdy výsledek měření vykázal více jak 2,7 promile. Opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření. Ženě byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

Případ je šetřen uvedenou formou trestního řízení, kdy lze předpokládat, že do dvou týdnů se bude rozhodovat před soudcem okresního soudu.

Autor : por. Bc. Milan Bajcura

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “Silně opilá žena havarovala se svým automobilem do stromu

Napsat komentář