Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

PREVENCE: Víte jak správně nosit na veřejnosti roušky nebo respirátor? Zdravotníci radí jak na to

ČESKO – Lékaři a zdravotníci stále častěji poukazují na fakt, že mnozí lidé a to i včetně seniorů na veřejnosti nesprávně nosí roušky nebo respirátory. Ať už z nevědomosti nebo dokonce naschvál se mnozí lidé vydávají na procházky s rouškou od nosem nebo dokonce pod bradou.

S preventivní kampaní jak správně nosit roušky se na veřejnost proto obracejí i zdravotníci z Hornické nemocnice s poliklinikou v Bílině!

„Žádám touto cestou všechny, kteří přijdou k nám na polikliniku či doprovází své blízké o SPRÁVNÉ  a TRVALÉ  nošení roušek/respirátorů, to znamená důkladně zakrývající nos a ústa .

Ne na půl žerdi  (pod nosem) nebo úplně pod žerdí (pod bradou) . .

V celé ČR je potvrzeno komunitní šíření viru SARS-CoV-2. Nemoc COVID 19 postihuje i zdravotnický personál a může tak hrozit nedostatek zdravotnického personálu.

Rouška Vás neohrožuje ani nedostatkem kyslíku, ani žádným zpětným vdechováním CO2. Prosím Vás, vezměte rozum do hrsti a dodržujte pravidla 3R (ruce-roušky-rozestup), ať už si o nich myslíte, co chcete.“

Za tým HNsP Bílina děkuji.

Autor: Ing. Barbora Čabradová
asistentka jednatelky HNsP Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář