Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Soud zrušil opatření Ministerstva zdravotnictví, které rozšířilo povinnost lidem nosit venku roušky

ČESKO – Opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, kterým od 21. října rozšířilo povinnost lidem nosit roušky nebo respirátory i venku, nyní soud zrušil! 

Uvedla to aktuálně Česká televize s tím, že Ministerstvo zdravotnictví opatření nedostatečně odůvodnilo. Ministerstvo zdravotnictví tak má čas do příští soboty, tedy do 21. listopadu toto opatření upravit.

Městský soud totiž dnes rozhodl o tom, že původní ministerské opatření se ruší k 21. listopadu, ministerstvo má do té doby čas přijmout nové opatření bez závad.

Roušky venku Ministerstvo zdravotnictví ČR dostatečně neodůvodnilo, rozhodl pražský Městský soud. Podmínečně opatření proto soud zrušil. Soud v pátek rozhodl o tom, že opatření se ruší k 21. listopadu.

V opatření vydaném ministerstvem zdravotnictví pode soudu chybí důvody, proč se kvůli šíření koronaviru zpřísnilo nošení roušek. Opatření proto k 21. listopadu ruší. Verdikt soudu je tak pravomocný.

Zjišťujeme podrobnosti…

Autor: redakce
Zdroj: ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Soud zrušil opatření Ministerstva zdravotnictví, které rozšířilo povinnost lidem nosit venku roušky

Napsat komentář