Kultura Politika Pomáháme Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Krajská zdravotní se připojí v Ústí a Mostě ke Světovému dni předčasně narozených dětí

ÚSTÍ NAD LABEM / MOST – Krajská zdravotní, a. s., se stejně jako v uplynulých letech připojí k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí, který každoročně připadá na 17. listopadu. Tento den je na celém světě věnován problematice předčasných porodů a zároveň má za cíl podpořit a povzbudit všechny rodiče, kterým se narodilo nedonošené miminko. Symbolem Světového dne předčasně narozených dětí je purpurová barva.

Zítra, tedy v úterý 17. listopadu 2020 dojde, stejně jako předchozích letech, k nasvícení ústecké dominanty – výletního zámečku Větruše. O den dříve, tedy již dnes v pondělí 16. listopadu 2020 se do purpurové barvy zahalí mostecká dominanta – hrad Hněvín.

Součástí ústeckého perinatologického centra jsou Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Gynekologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Součástí mosteckého perinatologického centra je Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., a Gynekologicko-porodnické oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z.

Zdroj: Krajská zdravotní

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Krajská zdravotní se připojí v Ústí a Mostě ke Světovému dni předčasně narozených dětí

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář